BRASSERIE / RESTAURANT

De Oude Kaasmakerij herbergt een unieke brasserie, met een authentieke keuken en warme bediening. In Vlaamse velden – op een steenworp van Tyne Cot Cemetery, hét symbool van de onuitwisbare sporen die WO I in deze streek heeft getrokken – start de familie Donck – Spruytte in 1932 met kaasmaken op hun hoeve.

Vanaf 2002 vormt de authentieke fabriek het kader voor het kaasmuseum met bijhorende brasserie.

De kennis over het kaas maken hebben ze geleerd bij familie in Normandië. De broer van Germaine Spruytte is na de oorlog gehuwd met een dochter van een Normandische kaasboer. In de familie van zijn vrouw bestond de traditie om Pont L’Evêque te maken.

De eerste kazen die men in Passendaele – op de hoeve – maakt, zijn van het type paterskaas. In de beginperiode is het enigszins improviseren geblazen. De aardappelkelder wordt schoongemaakt en er wordt een hard plafond aangebracht. Op deze manier heeft men een rijpingskelder voor de kazen. De productie blijft stijgen en de familie komt tot het besef dat de hoeve veel te klein wordt voor het produceren van kaas. Zo beslissen ze om aan de overkant van de straat een kaasmakerij te bouwen. De kaasmakerij dopen ze naar de patroonheilige van de zuivel ‘St- Jozef.’ Vanaf 2002 vormt de authenthieke fabriek het kader voor het kaasmuseum en bijhorende brasserie.

Op deze pagina vindt u onze seizoensmenu en de menukaart van de brasserie.

  

Openingsmenu

 

Bubbels met je bubbel
Aperitiefplank

***

Tomate-crevette
OF
Carpaccio van rund

***

Beste van het rund
OF
Vispannetje

***

Chocomouse
OF
Dame Blacnhe

€ 45 p.p.
of € 55 inclusief water en wijn
 

 

 

Menukaart

 

Schermafbeelding 2019 04 02 om 09.11.26