De oude kaasmakerij

Archief

Doorlopend Fotografie in het Museum

Sinds 2012 organiseert De Oude Kaasmakerij jaarlijks in het najaar een fotografie tentoonstelling. In het verleden kwamen onder andere Jan Yperman, Marc Helleboid en Jan Verhaeghe aan bod.

westhoek xl   Affiche

2012 Rond Kaas

De expositie Rond Kaas verzamelde gecreëerde beeldende kunst door 10 kunstenaars. In samenwerking met CO 7 en Kunstkring 20-10 vertaalden de kunstenaars in 15 beeldende werken. Deze werden gedurende 3 maanden op de site tentoongesteld.

Rond Kaas - Gilbert Degryse      ''

2011 Kaasstoet Passendale

Vanaf 1981 tot begin 2000 organiseerden we om de twee jaar een spektakel in kaasdorp Passendale. Een heuse stoet rond het thema kaas stond centraal met verschillende randactiviteiten. In 2011 presenteerden we een retrospectieve met beeldmateriaal & archiefstukken. Via Westhoek Verbeeldt is ook heel wat beeldmateriaal ontsloten.

 

paters   Passendale: kaasstoet 1981 

2010 De Wonderjaren

In het kader van Vlamuse, interregionale samenwerking, organiseerden we Wonderjaren. Hier gaven we 4 jonge muzikanten de gelegenheid om ons erfgoed muzikaal te vertalen. Dit werd gepresenteerd tijdens erfgoeddag 2010.

de wonderjaren    header

2010 De Verleiding van een Kaasland

Een stukje van elk ... Is België een kaasland? Hoe ontstond de 'lange tafel' vol 'Belgische kazen'? In deze expo verdiepten we de betekenis van België als Kaasland en haar geschiedenis. Dit werd ontsloten in een uitgave 'De Verleiding van een Kaasland' en een tijdelijke expo 'Kaas & Reclame'.

 

De Belgische Kazen      De Belgische Kaas     Affiche Expo

 

2009 De Melkbrigade  

Milleke Melleke Mol... doe de glazen nog eens vol  

Met deze slagzin veroverde de Melkbrigade sinds 1959 de harten van onze jeugd. In 2009 stond De Oude Kaasmakerij in het teken van deze 50-jarige herdenking. De ontsluiting gebeurde door middel van een uitgave en een tijdelijke tentoonstelling. Een uitgebreide geschiedenis vind je in de pdf-file.

Meer info via CAG

De Melkbrigade     Boek Milleke Melleke Mol

2005 De strippende kaas 

Kaas is een geliefd item in de stripwereld. Deze tentoonstelling neemt je mee doorheen de rijke geschiedenis van het beeldverhaal.