De oude kaasmakerij

Pakket Kaas Maken

Over De Workshop

Tja, hoe wordt kaas nu eigenlijk gemaakt? Tijdens deze leuke interactieve workshop leert een kaasmeester je alle geheimen van dit ambacht. 

We maken kaas in groepjes. Verse melk wordt stapsgewijs in kaas getransformeerd. Ondertussen leren we het product 'kaas', haar herkomst en haar plaats in de voedselketen kennen. We werken samen en maken kennis met de specifieke terminologie van het proces. 

Tijdens het kaasmaakproces zijn er twee pauzes: de strem- en perspauze. Die pauzes vullen we op naar wens. De mogelijkheden zijn talrijk: interactieve zoektocht, het ontdekken van de authentieke kaasfabriek, de analyse van het productieproces aan de hand van de muurillustratie van Eva Mouton, het verhaal van de Vos & de Raaf, ... 

Op het einde van de middag is onze kaas klaar, kunnen we kaas proeven en krijgt iedereen zijn kaasmakersdiploma! 

Dit is een pakket op maat voor het basisonderwijs en eerste graad secundair. 

Kostprijs: € 7 / leerling (begeleiding en proevertjes inclusief)
Leerkrachten gratis 

 

Dit wordt ook aangeboden in aan toeristisch, recreatieve groepen. 

De kostprijs:
€ 10 / volwassene (begeleiding en proevertjes inclusief) 
€ 7 / studenten/ kinderen
Gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar

''